Det finns en hel uppsjö av längder, böjningar, färger och former som man måste välja mellan och det är inte alltid så lätt när man inte vet vad man vill och speciellt inte om det är ditt första besök.

Här har jag samlat ihop info om lite allt möjligt och lite som kan vara bra att tänka på både innan och efter en behandling. Jag har absolut inte tagit med allt, det skulle bli en alltför lång text (vilket det kommer att bli ändå), utan jag tog med de mesta av de som jag jobbar med. Har ni övriga frågor om annat är är det bara att hojta till här.

 

Naglar                                  Fransar

 

 Behandlingar 

(Jag använder mig bara av singelfransar)

Förlängning singelfransar
Man sätter en frans på din egna frans. Kan både ge ett naturligt utseende som ett mer sminkat resultat.

Förlängning Volumelashes
Här använder man sig av mycket tunnare fransar men sätter fler fransar på en av sina naturliga fransar. Allt från 2 till 8 tunna fransar kan användas där två blir lite mer neutralt och 8a en riktig wow-effekt.

 

 Material 

Det finns fler olika material än syntet men det är det jag jobbar med.

Syntet
Alla fransar (utom äkta mink)  är någon form av syntet. De här är gjorda i polyester, och även om man inte känner av de så är de här de tyngsta fransarna.


Längd, böjningar och tjocklek 


Här får ni ett hum om hur fransarna ser ut. J-fransar ger den mest naturliga looken och ju mer böj man väljer ju mer wow-effekt blir det. Här är det viktigt att inte välja en för lång, för böjd eller för tjocka fransar för att inte skada dina naturliga fransar.

Jag har J-C fransar med blandade längder från 8-14.

            

Tjocklek 
Tjocklek finns allt mellan 0,10 till 0,30. Jag har ett fåtal  av 0.10 för ett så naturligt resultat dom möjligt och resten i 0,15 och 0,20.

 

 Färg och dekorationer 


Jag har färgade fransar i blå, grön, röd och lila som man kan sätta hur lite eller många man vill eller kanske bra blinga till det med en liten diamant på yttersta fransen.

 

 Vad passar mig? 


Det som är mest lik din egna frans. En frans får inte vara mer än dubbelt så lång än din egna frans, inte för tjock och inte för olik i böjning. Det är svårt att veta vad man själv har för slags fransar, men på ditt första besök kollar jag igenom hur långa och vilken böj du har och kommer med förslag på vilka som kan passa dig bäst efter ditt önskemål.

 

 Skötselråd 


- Undvik kontakt med vatten de närmsta 12 timmarna efter en behandling.

- Ingen som helst olja runt ögonen

- Gnugga inte

- Slit inte i fransarna, använd fransborsten som du får vid första besöket om dom spretar

 

Lystring!

Det finns ingen garanti för hur länge det kommer att sitta, naglarnas/fransarnas kondition, vissa sjukdomar, mediciner, skötsel m.m. kan påverka hållbarheten, däremot så kan man alltid hitta en lösning. Så hör av er så fort som möjligt om det skulle bli något knas så vi så fort som möjligt kan hitta problemet.