Det finns en hel uppsjö av längder, böjningar, färger och former som man måste välja mellan och det är inte alltid så lätt när man inte vet vad man vill och speciellt inte om det är ditt första besök.

Här har jag samlat ihop info om lite allt möjligt och lite som kan vara bra att tänka på både innan och efter en behandling. Jag har absolut inte tagit med allt, det skulle bli en alltför lång text (vilket det kommer att bli ändå), utan jag tog med de mesta av de som jag jobbar med. Har ni övriga frågor om annat är är det bara att hojta till här.

 

Naglar                                  Fransar

 

Behandlingar                                           


Förlängning                                                                                                                                             
Passar dig som vill ha längre naglar snabbt. Man använder sig av tippar/mallar för att förlänga nageln (i mitt fall tippar), filar till önskad längd och form innan materialet läggs på.

Förstärkning                                                                                                                                                För dig som är nöjd med längden på dina naturliga naglar, materialet läggs direkt på nageln.

Gellack                                                                                                                                                            När man hatar att vanligt nagellack snabbt skavs bort. Gellack är en blandning mellan nagellack och gelé, appliceras på naturlig nagel och passar dig med relativt starka naglar men som vill stärka dom lite ytterligare och vill ha ett långvarigt "nagellack".

 

 Material 

Det finns fler olika material än de här, med det är de här två jag är utbildad inom och jobbar med.

Gelé
Är en färdigblandad gelé som finns i alla möjliga olika konsistenser. Ibland kan man känna en brännande känsla i nageln när man stoppar in handen i lampan. Det beror på att vissa geleér bränner mer än andra, du kan ha en låg smärttröskel, nageln kan vara skadad eller att din NT har filat för mycket på dina naglar.

Akryl
Är ett pulver och vätska som blandas till under bahandlingen. Vanligtvis så lufttorkas akrylen men min akryl heter UV-acrylic och måste härdas i lampa. Det är ett hårdare och matarial men du som kund märker ingen större skillnad förutom kanske att naglarna är lite stummare och inte lika flexibel som gelénaglar.

 

 Längd 

Naglar kan man i princip ha hur korta eller långa man vill, men det rekommenderas att välja en längd som du klarar av att hantera annars är det väldigt lätt att slå av dom vilket kan skada din naturliga nagel.

 

 Form 

 Vilken tycker du är snyggast?

 

 Färg och dekorationer 

Det här momentet är det som brukar vara svårast. Man kan göra allt från vanliga naturella, franska eller välja nått "galet" bland mina 150 olika färger och glitter att pryda sina naglar med. Jag har även massor med stenar, stickers, foile och andra dekorationer till "det lilla extra".

 

 Vad passar dig? 

Tänk en extra gång på längden. Ta de du känner att du kommer att klara av i vardagen och framför allt vad du får ha, då tänker jag speciellt på t.ex. sjuksköterskor/restaurangare.

 

 Skötselråd 


- Olja!       

- Regelbundna återbesök

- Använd inte naglarna som verktyg

- Peta inte under naglarna = använd nagelborste!

- Använd remover utan aceton

 

 

Lystring!

Det finns ingen garanti för hur länge det kommer att sitta, naglarnas/fransarnas kondition, vissa sjukdomar, mediciner, skötsel m.m. kan påverka hållbarheten, däremot så kan man alltid hitta en lösning. Så hör av er så fort som möjligt om det skulle bli något knas så vi så fort som möjligt kan hitta problemet.